چگونه تب گربه را درمان کنیم؟

چگونه تب گربه را درمان کنیم

محتوای جدول

تب در گربه‌ها به‌عنوان افزایش غیرعادی دمای بدن ناشی از مکانیسم‌های داخلی تعریف می‌شود. این واکنش دفاعی بدن در برابر عفونت‌ها عمل می‌کند و به‌عنوان یک راه برای مبارزه با عفونت‌های بدن شناخته می‌شود. زمانی که بدن تب ایجاد می‌کند، منطقه‌ی کنترل مش فعالیت بدن (که ممکن است به‌عنوان واکنشی به حملات میکروبی خارجی باشد) فعال می‌شود. افزایش دما باعث می‌شود که بسیاری از میکروب‌ها در محیط گرم نتوانند رشد کنند و بتوانند بسیاری از این مهاجمان را از بین ببرند.

نشانه‌های تب در گربه‌ها شامل افزایش دمای بدن به‌صورتی حاد و فوق‌العاده، رفتار غیرعادی مانند خواب زیاد و کمتر فعالیت، کاهش اشتها و عدم علاقه به خوردن، و رفتار آرامش‌ناپذیر که گربه درد و عدم راحتی از خود نشان می‌دهد، می‌باشد.

درمان تب در گربه‌ها بستگی به‌علت اصلی تب دارد و بهتر است توسط یک دامپزشک متخصص مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی‌که تب به‌علت عفونت باشد، ممکن است داروهای ضدعفونی، ضد التهاب و دیگر داروها برای کنترل عفونت و کاهش تب مورد استفاده قرار گیرند.

همچنین، مراقبت‌های پشتیبانی مانند استراحت کافی، مرطوب کردن بدن و مصرف مایعات نیز می‌تواند به بهبود وضعیت گربه کمک کند. برای تشخیص و درمان تب در گربه‌ها بهتر است به دامپزشک مراجعه کنید؛ زیرا او می‌تواند بر اساس وضعیت خاص گربه‌ی شما، تشخیص درستی در دستور کار قرار دهد و برنامه‌ی درمانی مناسبی تعیین کند. دلائل تب می‌تواند شامل التهاب، عفونت، سرطان، بیماری در سیستم ایمنی بدن، یا عوامل ناشناخته باشد.

تب گربه

تشخیص تب در گربه‌ها به چه صورت است؟

تشخیص تب در گربه‌ها به‌طرز آسانی امکان‌پذیر است. دمای بالای 39.5 درجه‌ی فارنهایت نشان‌دهنده‌ی وجود تب در گربه است. اما تشخیص علت اصلی تب، که معمولاً به‌علت عفونت است، ممکن است چالش‌برانگیز باشد. رفتار گربه‌ی شما و نتایج آزمایش‌ها می‌توانند علت تب یا وجود عفونت را نشان دهند. در صورتی‌که علت تب به‌سادگی تشخیص داده نشود، نیاز به انجام آزمایشات بیشتری وجود دارد.

متأسفانه، اگر علت تب به‌طور آسان قابل‌تشخیص نباشد، ممکن است نیاز به آزمایش‌های بیشتری باشد تا علت مشخص شود. این آزمایش‌ها ممکن است شامل آزمایش خون، آزمایش ادرار، آزمایش‌های تصویربرداری مانند اشعه‌ی ایکس یا سونوگرافی و یا سایر آزمایش‌های تخصصی باشد. انجام این آزمایش‌ها و مشاوره با دامپزشک معالج می‌تواند در تشخیص و درمان مناسب برای علت تب گربه به شما کمک کند.

آزمایش‌هایی به‌منظور تشخیص علت تب گربه‌ها

برای تشخیص علت تب در گربه‌ها، می‌توان از آزمایش‌های مختلفی استفاده کرد. این آزمایش‌ها شامل:

  1. آزمایش CBC (شمارش کامل خون): این آزمایش تعداد گلبول‌های سفید و قرمز خون، سلول‌ها و پلاکت‌ها را تعیین می‌کند و می‌تواند به تشخیص تب ناشی از تغییرات در تعداد گلبول‌های سفید خون کمک کند.
  • آزمایش‌های شیمیایی: این آزمایش‌ها برای تعیین سلامت کلی حیوان خانگی و تشخیص اختلالات در اعضاء و اندام‌ها استفاده می‌شوند.
  • آزمایش Blood Smear: این آزمایش برای تشخیص انگل‌های خونی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • آزمایش‌های سرولوژیک: این آزمایش‌ها برای تشخیص منابع غیرمعمول تب مانند کنه‌های ناقل بیماری استفاده می‌شوند.
  • ارزیابی خون برای بیماری‌های سیستم ایمنی بدن: این آزمایش‌ها برای تشخیص بیماری‌های مرتبط با سیستم ایمنی بدن استفاده می‌شوند.
  • آزمایش نقص ایمنی و سرطان خون: این آزمایش‌ها برای تشخیص نقص ایمنی و سرطان خون استفاده می‌شوند.
  • آزمایش ادرار: این آزمایش برای تشخیص عفونت‌های دستگاه ادراری استفاده می‌شود.
  • آزمایش X-Ray: این آزمایش برای تشخیص توده‌های داخلی یا ناهنجاری‌های دیگر که ممکن است منجر به تب شوند انجام می‌شود.
  • سونوگرافی شکم یا قلب: این آزمایش‌ها برای تشخیص منابع عفونت (در صورت وجود) مانند عفونت کبد، کلیه و دریچه‌های قلب استفاده می‌شوند.
  1. عمل جراحی اکتشافی: در صورتی که دامپزشکان نتوانند علت تب را تشخیص دهند، عمل جراحی اکتشافی با نمونه‌های از اندام‌های مختلف انجام می‌شود. این آزمایش‌ها می‌توانند به تشخیص دقیق‌تر علت تب در گربه‌ها کمک کنند.

درمان تب گربه | ضد تب برای گربه

درمان تب در گربه‌ها بستگی به علت و شدت آن دارد. در برخی موارد، تب‌های خفیف ممکن است نیاز به درمان نداشته باشند؛ زیرا ممکن است برای کمک به از بین بردن باکتری‌ها یا ویروس‌های مهاجم بوده باشند.

اگر علت تب بر اساس شرح حال (رفتار گربه) و معاینه‌ی فیزیکی مشخص نشود، دامپزشک ممکن است در هدف جلوگیری از افزایش تب تا قبل از تشخیص دقیق آن، یک دوره مصرف آنتی‌بیوتیک تجویز کند. این دارو ممکن است برای تب‌های بالای ۴۰ تا ۴۰٫۵ درجه‌ی سانتیگراد مفید باشد. همچنین، استفاده از کتوپروفن (یک داروی ضد التهاب غیراستروئیدی) به‌طور عمومی برای کنترل تب در گربه‌ها استفاده می‌شود.

مهم است که در هر صورت، تشخیص و درمان نهایی با توجه به تشخیص دقیق علت تب توسط دامپزشک معالج گربه‌ی شما انجام شود. او می‌تواند پس از ارزیابی کامل و بررسی نتایج آزمایش‌ها، درمان مناسب را برای حالت خاص گربه تعیین کند.

تشخیص تب گربه در خانه

معمولاً، دمای بدن یک گربه سالم باید در محدوده ۳۸ تا ۳۹ درجه سانتی‌گراد قرار داشته باشد. اگر دمای بدن گربه از ۳۹.۵ درجه سانتی‌گراد فراتر رود، این می‌تواند علامتی از تب در گربه باشد. دمای بدن که بیش از ۴۱ درجه سانتی‌گراد باشد، می‌تواند بسیار خطرناک باشد و به اندام‌های داخلی گربه آسیب برساند. برای اندازه‌گیری دمای بدن گربه در خانه، می‌توانید از دماسنج دیجیتالی استفاده کنید که از طریق گوش یا با استفاده از دماسنج رکتوم مخصوص کودکان قابل اجرا است. استفاده از دماسنج رکتومی یکی از دقیق‌ترین روش‌ها برای تعیین دمای بدن گربه به شمار می‌رود.

برای این کار، دماسنج را برای حداقل یک دقیقه در داخل مقعد گربه قرار دهید تا دمای دقیق بدنش را نشان دهد. اگر تب گربه زیر ۴۰ درجه سانتی‌گراد باشد، می‌توانید مراقبت‌های اولیه را در خانه انجام دهید و مطمئن شوید که گربه به اندازه کافی آب و غذا مصرف می‌کند. همچنین باید وضعیت گربه را به دقت زیر نظر گرفته و دمای بدنش را یک یا دو بار در روز بررسی کنید. توجه به علائم و رفتارهای گربه بسیار مهم است. در صورتی که علائم بیماری تشدید شده و دمای بدن گربه از ۴۰ درجه سانتی‌گراد بالاتر رفت، باید فوراً او را نزد دامپزشک ببرید.

با مشاهده‌ی تب در گربه چه کنیم؟

هنگامی‌که با نشانه‌های تب در گربه‌ها آشنا می‌شوید، باید بدانید که تب‌های خفیف کمتر از ۴۰ درجه‌ی سانتیگراد می‌توانند با مراقبت در منزل بهبود یابند و درمان شوند. لازم است که مطمئن شوید حیوان خانگی‌تان به آشامیدن و خوردن ادامه می‌دهد و نشانه‌های بی‌اشتهایی ندارد. تأمین غذای گربه با کیفیت در این مواقع بسیار مهم است.

برای حفظ سلامت گربه خود، تهیه غذای خشک گربه با کیفیت و همچنین محصولات غذای گربه رویال کنین را پیشنهاد می‌کنیم.

روزانه دمای بدن گربه‌ی خود را یک یا دوبار اندازه‌گیری کنید. اگر دمای بدن بالای ۴۰ درجه‌ی سانتیگراد افزایش یابد، بدون تأخیر با دامپزشک خود تماس بگیرید. همچنین به نواحی عفونی توجه کنید: مانند آبسه‌ها، توده‌های پوستی، وجود خون در ادرار، زور زدن برای ادرار کردن، عطسه‌ها و مشکل در تنفس. علاوه بر این، اگر گربه در زمان تب بی‌اشتهایی یا بی‌حالی نشان دهد، باید توسط دامپزشک معاینه شود.

مدت زمان بهبودی از تب در گربه

عفونت یا بیماری جزئی: معمولاً 1 تا 2 روز پس از شروع درمان

بیماری زمینه‌ای جدی‌تر: ممکن است طولانی‌تر زمان برود و نیاز به درمان‌های مختلف داشته باشد

نکاتی که برای مراقبت از گربه با تب در خانه اشاره شد، در صورتی که حالت گربه نسبتاً پایدار باشد و تب آن زیر 39.4 درجه سانتیگراد باشد، قابل اجرا است. اما همیشه بهتر است در مورد وضعیت خاص حیوان خانگی خود با دامپزشک مشورت کنید.

آب فراوان: حفظ هیدراسیون بسیار مهم است، اطمینان حاصل کنید که گربه به اندازه کافی آب می‌نوشد تا جلوی خشکی بیش از حد بدنش را بگیرید.

حمام خنک: این کمک می‌کند تا دمای بدن گربه پایین بیاید. اما مطمئن شوید حمام خنک نهایتاً ملایم و بدون استرس برای گربه باشد.

کمپرس سرد: این کمک می‌کند تا دمای بدن مستقر شود. اما اطمینان حاصل کنید که این کار برای گربه مناسب است و از برخورد آن با سردی بیش از حد جلوگیری کنید.

محیط خنک و راحت: جلوی این را بگیرید که گربه در معرض حرارت یا آفتاب نباشد. محیط خنک و سایه‌دار برای آرامش گربه بسیار مفید است.

در صورتی که تب گربه بیش از 24 ساعت طول کشید یا علائم د حالی، از دست دادن اشتها یا استفراغ را مشاهده کردید، حتماً باید به دامپزشک مراجعه کنید. دامپزشک می‌تواند تشخیص دقیق‌تری از وضعیت گربه شما بدهد و درمان مناسبی را تجویز کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *